Magyar English


Mi legyen a gyereknapi ajándék? Adunk pár ötletet!

- Blog

Ugyan a legtöbb szülő és gyermek számára minden nap gyereknap, közeledik május utolsó vasárnapja, ami hivatalosan is a kicsiket helyezi a középpontba. Ha szeretnéd idén egy igazán egyedi, szórakoztató és hasznos játékkal meglepni a kis ünnepeltet, olvass tovább, segítünk!


Mikor volt az első gyereknap?

A legelső gyereknapra 1931-ben került sor, ám akkoriban még “gyerekhétnek” nevezték, ugyanis egy teljes hétig tartott. Ez a szokás azonban nem sokáig tudott fennmaradni, így lett belőle végül egy napos ünnep, amit, mint minden évben, most is nagyon várunk. Ennek alkalmából összegyűjtöttük, hogy melyek a legjobb gyereknapi ajándékötleteket az összes korosztály számára!


Gyereknapi ajándékötletek 1 éves kor alatt

A gyereknapi ajándékok már az egészen pici gyermekeknek is óriási örömet tudnak okozni, azonban az 1 évesnél fiatalabb csemeték többnyire nem képesek megérteni a meglepetés lényegét. Ettől függetlenül a gyereknap egy tökéletes apropó a készségfejlesztő bébijátékok beszerzésére. Nézzük, melyek a legjobb babajátékok gyereknapra!

Formakereső játékok

A formakereső játékok többek között abban segítenek, hogy a babák megtanulják felismerni a különböző mintákat és formákat. Ezek a népszerű gyereknapi játékok egyszerre fejlesztik és kiválóan lekötik a babákat, miközben teljes mértékben megélhetik a szórakozás és a játék örömét is.

“Tanulj velem” plüssök

A puha plüss babajátékok segítségével a kicsik a minták mellett a hangokkal is megismerkedhetnek. Ezeknek az aranyos állatkáknak mindegyik végtagja más és más dolgot csinál, ami ingerekkel látja el a babát. A kicsik szívesen ölelgetik ezt a puha játékot, sőt, akár barátként is tekinthetnek rá. A tanulj velem elefánt és a tanulj velem kutyus játékok ennek köszönhetően a kötődés kialakulását is segítik. 


Gyereknapi ajándékötletek 1-3 éveseknek

Az 1-3 éves kor fontos időszak minden gyerek fejlődésében. Ez a korosztály már önállóan tud közlekedni, így egyre többet sétálgatnak és futkároznak. Épp ezért a gyereknapi ötletek között már jó, ha szerepelnek szabadtéri családi programok és mozgással kapcsolatos játékok kicsiknek.

Kismotor

A kismotorozás az egyik legnépszerűbb mozgásos játék, nem véletlenül. Kiváló módszer a felesleges energiák levezetésére és elősegíti a gyermekek mozgáskoordinációjának, izomzatának és csontozatának fejlődését is. Szülői felügyelet mellett akár már 1-2 éves korban el lehet kezdeni ismerkedni vele, azonban fontos, hogy mindenképp várjuk meg, amíg a gyermek magabiztosan tud járni egyedül is! 

Ha szeretnél még többet megtudni, akkor olvasd el a kismotorozásról szóló cikkünket!

Diavetítő

diavetítő, bár rendkívül régi technika, mind a mai napig népszerű, hiszen tökéletes átmenetet képez a közös mesemondás és az otthoni mozizás között. A klasszikus diavetítős mesék, amellett, hogy gyönyörű illusztrációkat sorakoztatnak fel, általában tanulságosak is. A gyerekek a történetekből megtanulhatják, hogy mi a különbség jó és rossz között, és sok más alapértékkel is megismerkedhetnek.

Ha diamesét kerestek, olvassátok el diavetítésről szóló cikkünket!

gyereknapi játékok

Gyereknapi ajándékötletek 3+ éveseknek

Amikor gyereknapra ötletek után kutatunk, a 3 évesnél idősebbek esetében már sokkal könnyebb dolgunk van. Mivel ez a korosztály már egyre nyitottabb és a kicsik elkezdenek érdeklődni több különböző dolog iránt is, fontos, hogy minél több minden mutassunk meg nekik a világból. A gyereknapi ajándékok kiválasztásakor is több lehetőségünk van – nézzük, melyek a legjobb játékok ovisoknak!

Gyurmázás

A gyurma egy rendkívül szórakoztató és egyúttal kiváló fejlesztő játék a gyerekek számára. A legnépszerűbb gyereknapi ajándékok között is rendszeresen szerepel, ugyanis a gyerkőcök a gyurmázás során, a különböző formák, minták és figurák megalkotásával korlátlanul kibontakoztathatják a kreativitásukat.

Társasjátékok

Előfordulhat, hogy elsőre nagyobb gyerekekre asszociálunk, azonban léteznek olyan társasjátékok is, amelyek egészen kicsiknek lettek kitalálva. Ennek köszönhetően már 3 éves kortól bátran belekóstolhatnak a közös társasozásba. Bár ezek a társasjátékok kicsiknek készülnek, az egész családot lekötik, így a gyereknapi ötletek közé is érdemes bevenni őket!

Ha gyereknapra ötletek után kutatsz vagy egyszerűen csak érdekelnek ezek a játékok, látogass el webáruházunkba!

 

Képek forrása: Canva


Népszerű bejegyzések


Kövess Facebookon!